{ "title": "Alerji Damlası", "image": "https://www.alerjik.gen.tr/images/alerji-damlasi.gif", "date": "20.01.2024 02:20:23", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Alerji damlası, alerji damlası çocuklara dil altına damlatılarak kullanılan sıvı formda aşılar olarak tanımlanır. Alerjik astım ve alerjik nezle problemi olan çocuklar için kullanılır. Alerji damlası, alerjik astım sorunu olan her çocuk için uygun olmayabilir. Çocukta ilk olarak alerji deri testi uygulanır ve ardından Uzman doktor çocuk için alerji damlasının uygun olup olmadığına karar verir.

Alerji damlası, kullanan çocuklarda ciddi boyutlarda alerjik reaksiyon gelişme ihtimali oldukça düşük olduğundan damla evde rahatlıkla uygulanabilir. Damlanın içerisinde yalnızca alerjiye yol açan madde bulunur. Haftada 3 gün, günde 1 defa dil altına damlatılarak uygulanır. Uygulama süresi minimum 3 yıl, maksimum 5 yıldır. Damla uygulandığı sürede dil altında emilen alerjik maddeye karşı vücut tolerans tanır. Alerji damlasında amaç çocuklarda alerjik astım ve alerjik nezle tedavisinde kullanılan kortizon içerikli ilaçlara olan ihtiyacı ortadan kaldırmaktır.

Alerji Damlası Tedavisinde Başarı

Alerji damlası bir diğer adı ile aşı tedavisi uygulanmayan çocuklarda alerjik astım ve bronşitin ergenlik döneminde ortadan kalkma ihtimali %50 kadardır. Her iki çocuktan biri hastalığı tamamen atlatamamakta ve dolayısı ile devamlı koruyucu ilaç kullanılmak zorunda kalınmaktadır. Alerji damlası kullanan çocuklarda ise hastalığın ortadan kalkma olasılığı %90'dır. Alerji damlası güvenilir bir uygulama olarak kabul edildiğinden koruyucu ilaç almak durumunda kalan astımlı çocukların damlaya uygun olup olmadığı incelenerek ailelere alerji damlası tedavisi önerilmektedir.

Alerjik astım genetik, yaşam tarzı gibi birçok nedene bağlı gelişen bir rahatsızlıktır. Bu nedenle de yalnızca damla tedavisi ya da ilaç tedavisi hastalığı iyileştirmek için yeterli değildir. Damla ve ilaç tedavisinin bir süre birlikte uygulanması, bu üre içinde hastanın yaşam tarzının düzenlenmesi gerekir. Bu uygulamalardan herhangi biri ihmal edilirse hastalığın iyileşme olasılığı çok düşüktür.
" } ] }