{ "title": "Göz Alerjisi Nasıl Geçer", "image": "https://www.alerjik.gen.tr/images/goz-alerjisi-nasil-gecer.gif", "date": "20.01.2024 04:11:41", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Göz Alerjisi Nasıl Geçer, Toplumumuzda her on insandan üçünde alerji görülmektedir. Bu alerjiler, oluşumu ile iki faktörden gerçekleşmektedir. Bunlar solunum ve besinler ile gerçekleşir. Bu oluşan alerjiler vücudumuzu farklı bölgelerde etkilemektedir. Bunların en başında gerçekleşen ise göz alerjisidir. Göz alerjisi çoğunlukla hava yoluyla gerçekleşir. Havada bulunan toksinler, polenler gibi faktörlerden dolayı gözlerde alerjisi, olanlarda ters bir etki yaparak gözde kaşıntı, kızarıklık ve göz sulanması gibi rahatsızlıklar verirler. Göz alerjilerinin tedavilerine geçmeden önce gözdeki oluşan rahatsızlığın alerjiden mi kaynaklandığı yoksa başka bir rahatsızlıktan mı çıktığı belirlenmelidir. Bunu da doktor kontrolünde alerji testleri ile alerji olup olmadığının teşhisi konabilir.

Göz alerjisi olanlarda rahatsızlıklar genelde her iki gözde meydana gelir. Fakat herhangi bir rahatsızlık varsa genellikle tek gözde meydana gelir. Oluşan bu alerjilerin tedavisi ise aslında kendi elimizdedir. Yani doktor gözde oluşan alerjinin geçmesi için damla ve hap vererek gidermeye çalışır. Bize düşen verilen bu damlayı periyodik bir şekilde aksatmadan kullanmaktır. Ayrıca gözümüzde alerji varsa bizde bunu biliyorsak gözde alerjinin oluşmasına ve rahatsızlığı minimum seviyeye kendimiz indirebiliriz. Göz alerjisi, çoğunlukla polenlerden meydana geldiği ve gözümüzün beyaz kısmı bu polenlerden dolayı kimyasal salgılarlar salgıladığından; bu kimyasallar gözde kaşıntı, kızarıklık, gözde sulanmaya neden olur. Bize düşen öncelikle gözlerimizi olduğunca ovalamamak ve gözlerimizi korumaktır. Çünkü gözleri ovaladıkça gözlerimizdeki kimyasallar daha çok çoğalmaktadır. Mevsim geçişlerinde alerji oluşmaması için gözlerimizi polenlerden koruyabiliriz. Mümkün oldukça bahar aylarında dışarı çıkmayarak ve gözlerimize direk temas etmemesi için güneş gözlüğü kullanarak alerjinin oluşmasına izin vermeyebiliriz. Bunların yanında gözlerdeki alerjiler hayvanlardan da oluşabilir. Özellikle sokakta yaşayan kedi köpek vb. Gibi hayvanlar doğayı çokça gezdiğinden üstlerinde polenler biriktirebilirler. Elimizden geldiği kadar bu tip hayvanlardan uzak durarak yanlarına sokulmamalıyız.

Bu şekilde önlemlerini alarak göz alerjilerin oluşmasından önce alerjiyi en aza indirebiliriz. Gözümüzün içindeki beyaz kısımda salgılanan kimyasalları aşağıya çekerek, kısa sürede geçmesini sağlayabiliriz. Ayrıca oluşan alerjinin kısa sürmesi ve çoğalmaması için gözlerimizi bol bol temiz suyla yıkamalıyız. Mikroplardan olabildiğince uzak tutmalıyız.
" } ] }