{ "title": "Sinek Alerjisi", "image": "https://www.alerjik.gen.tr/images/sinek-alerjisi.jpg", "date": "19.01.2024 19:17:00", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "Sinek Alerjisi, Yaz aylarını bizlere zehir eden ve son derece rahatsızlık veren sinekleri, diğer bir açıdan da değerlendirecek olursak, sinek yaratılış itibarıyla fevkalade bir biçimde yaratılmış bir böcek türüdür. Bizi rahatsız eden dişi sivrisinekler, yaşamaları için kana ihtiyaçları vardır. Yumurtalarının beslenmesi ve türeyebilmeleri için canlılardan kan emmek zorundadır. Bu kan emişi sırasında canlılar özellikle biz insanlar hiçbir şekilde farkına varmayız. Çünkü kan emerken sivri sineklerde iki hortumları mevcuttur bir hortumu kan emerken diğeri de kan emdiği bölgeyi öncesinden uyuşturduğundan emdiği bölgede hiçbir sızıntı duymayız. Ne zaman ki işini bitirir, kanı emer gider sonrasında kaşıntı ve ufak şişkinlik meydana gelir. Normal bir insanda iki üç saat kadar süren bu şişkinlik ve kaşıntı son bulurken sinek alerjisi olanlarda bu süre uzayarak oluşan şişkinlik ve kabarcıklar dahada çoğalarak ciddi rahatsızlıklara neden olur.

Sinek ısırması bazı insanlarda ters teperek sineğin emdiği hortumda, ısırmadan önce enjekte ettiği tükürük sinek alerjisi olanlarda büyük ölçütte morumsu şişkinlikler ve şiddetli derecede ağrı ve kaşıntılar bırakır. Sinekler fevkalade yaratılışından dolayı ısıracağı yeri de çok iyi belirlemektedir. Genellikle derimizin ince kısımları yani kulak içi göz kapağı ellerimiz ayaklarımız gibi yumuşak olan derileri ısırır bu bölgelerde sinek alerjisi olanlarda daha büyük sorunlar oluşturmaktadırlar. Oluşan şişkinlikler derinin yumuşak ve naif olmasından dolayı toparlanma süresi daha da uzamaktadır. Sinek alerjisi genellikle çocuklarda yaygındır. Sineklerin kan emerken enjekte ettiği tükürük genellikle çocuklarda bu tükürüklere bağışıklık kazanılmadığı için çocuklarda sinek alerjisi yaygındır. Sinek alerjisi çok ilerlemiş ise çocuklarda hastaneye gidilerek tedavi edilebilir. Doktor kontrolünde ilaçlar alınarak sineklere karşı bağışıklıkları güçlendirilebilir. Bir diğer tedavi yöntemi ise sineklerden korunmaktır. Sineklerin çoğalacağı alan yaratmamak yani su birikintisinin oluşmasını engelleyerek, etrafımızı temiz tutarak, ayrıca sinekler en çok kokuya gitmektedirler. Aşırı ter kokusu var ise sık sık duş alarak sineklerin yaklaşmasına izin vermeyebiliriz. Sinek alerjilerinde doğal besinler yardımıyla ile de oluşan büyük mor şeklindeki şişkinler ve kabarcıkların iyileşmesi ve tedavi süresini kısaltmamıza yardımcı olan besinleri ayrı başlık altında inceleyecek olursak.

Doğal Yollar ile Sinek Alerjisi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Gibi yöntemlerle sinek alerjisi bulunanlarda oluşan büyük şişkinliklere ve kızarıklara uygulanan doğal yollarla tedavi iyileşme süresini ve sinek alerjisinin verdiği rahatsızlığı en aza indirebilirsiniz.
" } ] }