{ "title": "Sivrisinek Alerjisine Ne İyi Gelir", "image": "https://www.alerjik.gen.tr/images/sivrisinek-alerjisine-ne-iyi-gelir.gif", "date": "19.01.2024 17:08:36", "author": "Meftune Akpolat", "article": [ { "article": "
Sivrisinek alerjisine ne iyi gelir, sivrisinek sokması ciddi anlamda acıya yol açan ve hayati risk oluşturabilecek bir durum değildir. Ancak sivrisinek vücutta alerjiye yol açmışsa durumun ciddiyeti artabilir. Acıya neden olmasa da sivrisinek sokması nedeniyle oluşan kaşıntı oldukça sinir bozucudur. Bazen kaşıntı çok şiddetli olduğunda ufak bir ısırık kaşınarak kat kat büyüyebilir. Sivrisinek sokmasına ve dolayısı ile alerjisine karşı eczanelerden kolaylıkla temin edilebilecek antiseptik kremler ve spreyler bulunmaktadır. Bu tür krem ve spreyler ile kaşıntı, kabarıklık kontrol altına alınabilir. Krem ve spreylerin haricinde ev ortamında kolaylıkla temin edilebilecek bazı ürünler ile de alerji kontrol altına alınabilir.

Sivrisinek Sokmasına Ne İyi Gelir?

Sarımsak: Sivrisinek sokması nedeniyle oluşan alerjiye karşı sarımsak kullanılabilir. Bir diş sarımsak ikiye kesilerek sulu kısmı kabarıklığın bulunduğu yere sürülür. Sarımsak kaşıntı üzerinde oldukça etkilidir.

Limon ve Aloe Vera: Limon suyu ve aloe vera sivrisineğin neden olduğu kaşıntı üzerine sürülürse kaşıntı hissini kısa sürede ortadan kaldırarak rahatlama sağlar.

Karbonat: Karbonat bir miktar su ile homojen bir şekilde karıştırılarak macun kıvamına getirilir. Macun kıvamına gelen karışın ısırık üzerine sürülerek bekletilir. Karbonat kuruduktan sonra yıkanabilir. Kaşıntı hissi kısa sürede ortadan kalkacaktır.

Muz Kabuğu: Sivrisinek alerjisine karşı kullanılabilecek bir diğer ürün de muz kabuğudur. Muz kabuğunun sulu kısmı sivrisinekten etkilenen bölgeye sürülür. Alerji nedeniyle oluşan kaşıntı kısa sürede ortadan kalkacaktır. Eğer sivrisinekten ciddi anlamda etkilenen bir vücut yapısı varsa acil durumlar için muz kabuğu buzlukta muhafaza edilebilir.

Sıcak Su: Sıcak su sivrisinekten etkilenen bölgede kısa süre olsa da rahatlama sağlar. Alerji oluşan bölge sık aralıklarla sıcak su ile yıkanırsa rahatlama sağlanabilir.

Sabun Köpüğü: Alerjinin geliştiği bölgeye sabun köpüğü sürülerek bir süre bekletilir. Daha sonra bölge bol su ile durulanır. Sabun köpüğü alerji nedeniyle oluşan kaşıntıya karşı iyi gelir.

Antiseptik Kremler: Antiseptik özelliği olan kremler alerji nedeniyle oluşan kaşıntılar üzerinde oldukça etkilidir. Sivrisinek ısırığının bulunduğu bölgeye antiseptik krem sürülerek beklenir. Kontrolsüz bir şekilde kaşımamak için kremin üzeri geniş bir bant ile kapatılabilir.

Aspirin: Sivrisinek alerjisi nedeniyle oluşan şişliğin üzerine aspirin uygulanabilir. 1 tane aspirin yarım tatlı kaşığı suyun içinde ezilir. Ezilen aspirin kabarıklığın üzerine sürülür. Hem kabarıklığı hem de kaşıntıyı hafifletmek için etkili bir çözümdür.

Alınan önlemlere rağmen sivrisinek alerjisi kontrol altına alınamıyorsa enfeksiyon oluşmaması için bir sağlık kuruluşuna başvurularak daha etkili reçeteler alınabilir.
" } ] }